Profielen

GreenLine

Ook voor het milieu zijn Kömmerling-producten een goede zaak. De uitstekende thermische isolatie en de maximale dichtheid zorgen voor een lager energieverbruik.

GreenLine Eco GreenLine logo

Kömmerling, de producent van loodvrije kunststofprofielen gebruikt calcium-zink voor de stabilisering van PVC, in plaats van het milieubelastende lood. De productie van loodvrij kunststofschrijnwerk beperkt de luchtverontreiniging en vraagt minder energie. Bovendien heeft kunststofschrijnwerk een lange levensduur en moet het dus minder vervangen worden. Het bezit uitstekende isolatiewaarden, wat een besparing op verwarming betekent en dus ook op energie.

Zonder afbreuk te doen aan de kwaliteit, worden ook profielen gemaakt op basis van gerecycleerd materiaal. Kunststof is immers één van de best te recycleren materialen die er bestaan.

Kunststof schrijnwerk dat uit oude gebouwen wordt verwijderd, wordt heel fijn verpulverd en terug verwerkt in nieuwe profielen. Betreffende kwaliteit en duurzaamheid hoeven deze producten niet onder te doen voor de oorspronkelijke profielen. Oude profielen kunnen zonder kwaliteitsverlies tot 7 keer gerecycleerd worden.

Onze website gebruikt cookies om u te onderscheiden van andere gebruikers, om een betere ervaring te bieden wanneer u onze website bezoekt en om de prestaties en het nut van onze site te verbeteren. Door verder te surfen op de site, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Lees meer